Lektörstjänster

Om mig


När man skickar iväg sitt manus för lektörsläsning behöver man känna sig trygg med att det hanteras kompetent och att det inte hamnar någonstans där det inte ska vara.


När Du bokar en lektörsläsning hos mig kommer vi överens om vad det är just Du vill ha hjälp med och vad Du kan förvänta dig av genomgången av Ditt manus. Jag brukar skriva fortlöpande kommentarer medan jag läser och Du får dessutom en sammanfattning och analys av de olika delarna i manuset. Det jag tittar närmare på är bland annat genre/tema, struktur/dramaturgi, karaktärsskildringar, miljö/scenerier, stil och språk.

Du får tydliga råd om hur Du kan lyfta din text, vad som fungerar mindre bra och så vidare. 

För att Du ska känna Dig trygg, skriver vi ett avtal om vad vi kommit överens om. Ditt manus behandlas givetvis konfidentiellt och raderas när båda parter är överens om att arbetet är slutfört.

Varför välja just Marwa Förlag?


För att arbeta med texter på ett professionellt sätt krävs både god vana och bra utbildning. Jag har verkat som beta-läsare, eller testläsare som många kallar det, under flera år innan jag började lektörsläsa. Jag är utbildad inom både språkvetenskap och litteraturvetenskap på universitets/högskolenivå, motsvarande drygt två års heltidsstudier. För närvarande fördjupar jag mina kunskaper i svenska språket, inom retorik, lingvistik och fonetik bland annat. Mina specialkunskaper inom litteraturvetenskap ligger inom fantastiken, främst skräck. Ett annat specialområde är barn- och ungdomslitteratur. Där jobbar jag med allt från bilderboksanalyser till ungdomsromaner. Jag tar emot alla typer av manus, men brinner mest för det jag själv helst skriver; Science Fiction, fantasy och skräck. 

Så här tycker tidigare kunder:

"Ewas lektörstjänst gav mig värdefull feedback som jag kunde använda mig av för att fullborda mitt manus. Jag gillade framförallt upplägget: Första delen är en sammanfattning av varje kapitel i manuset, och den andra är analys av karaktärer, handling och viktiga stunder i manuset. Vad som gör att upplägget fungerar bra är att man får både veta hur manuset uppfattas av en utomstående (så att ändringar kan göras ifall något inte stämmer överens med sin egen bild) och man får värdefull kritik, med förslag, på hur man kan göra sina karaktärer djupare eller ge dem en bättre utveckling."

- Christoffer Pichler, författare

"Att hitta rätt i lektörsdjungeln är inte lätt. Hur ska man veta att lektören förstår vad man försöker förmedla eller att vederbörande faktiskt har rätt kunskap? Kort sagt: vem som helst kan kalla sig lektör, men hur ska man veta att de är bra? Ingen vill kasta pengar i sjön, men i det här fallet ges inga garantier. Av den anledningen vill jag nämna Marwa Förlag i positiva ordalag i hopp om att det kan hjälpa andra. I tillägg till en saklig sammanställning av varje kapitel fick jag kommentarer direkt i manuset och ett detaljerat omdöme. Det var dessutom tydligt att lektören verkligen "förstått" texten, vilket gjorde kommentarerna och råden lätta att förstå och ta till sig. Tack vare detta var det riktigt roligt att slutredigera manuset och jag är mycket nöjd med resultatet."

- Peter Erik Du Rietz, författare.


"Vid min första kontakt med Ewa kände jag direkt förtroende för henne. När jag sedan fick hennes lektörsutlåtande förstod jag att min första känsla var rätt. Hon var professionell och bidrog positivt till mitt slutliga manus."

- Maria Klein, författare och familjecoach.

Marwa Förlag


info@marwaforlag.se

Copyright © All Rights Reserved

facebook.com/marwaforlag/

Blogg; lagomlycklig.nu