Peter Erik Du Rietz

Peter Erik Du Rietz är född på Södertörn i Södermanland men är sedan 1995 bosatt i Göteborg. Vid olika tidpunkter i livet har han arbetat som copywriter i New York, ädelstensförsäljare i Mexiko, volontär på en biologisk fältstation i Costa Ricas regnskog, frilansskribent, översättare och exportförsäljare av kasinoutrustning.


Som copywriter måste man förhålla sig till strikta regler och snäva ramar eftersom utrymmet är mycket begränsat. Vid en jämförelse erbjuder skönlitterära texter en enorm frihet, vilket är en av anledningarna till att Peters noveller är skrivna i olika genrer: humor, steampunk och science fiction. Som författare unnar han sig helt enkelt lyxen att skriva vad han känner för. Att Peters två första böcker, Natten jag dog och Vinterdöda ting, blev just skräckromaner grundar sig främst på hans intresse för historia, samt det faktum att han betraktar Hollywoods varulvar och vampyrer som “fjolliga och biologiskt sett omöjliga.”


Peter gjorde sin skönlitterära debut 2012 med novellen Elaka anteckningar och har sedan dess skrivit ytterligare åtta noveller och två romaner, varav Vinterdöda ting är den senaste. När han inte arbetar reser han gärna, slukar böcker och film, och stöttar regelbundet lokala ölbryggerier.


På Marwa Förlag kommer under vintern romanen "Vinterdöda ting" i omredigerad version.


Hemsida

https://www.pedurietz.nu/


Marwa Förlag


info@marwaforlag.se

Copyright © All Rights Reserved

facebook.com/marwaforlag/

Blogg; lagomlycklig.nu