Ewa Broberg

Ewa Broberg

Ewa Broberg bestämde sig tidigt för att bli författare. Ändå tog det sin lilla tid innan drömmen förverkligades. Det var genom en skrivkurs hos Ann Ljungberg som hon kom igång med skrivandet på allvar.


Under hösten 2016 startade hon det egna bokförlaget Marwa och i september  2017 debuterade hon med första delen i en dystopisk trilogi, ”Friskyttarna”. Del två i serien, "Desertörerna", släpptes den 9 juni 2018. För närvarande skriver hon på den avslutande delen, "Förgörarna", med planerad utgivning 2019.


I novellantologin "Över en sommarfika", utgiven på Ariton Förlag, medverkar hon med novellen "Södergök".

"De magiska 29" är ett barnboksprojekt med 29 författare och 29 illustratörer. Ewa har skrivit texten till bokstaven "E".

I antologierna Grimm, Grimm Darker och H C Andersen, utgivna av Marchetti förlag, har hon skrivit ett flertal rim som introducerar novellerna.


Novellantologierna  ”Novellhotellet” och "Short Stories Hotel" hade release i mars 2018  och Ewa medverkar med "Hotellfrukost" och "Breakfast in bed".


Till vardags arbetar hon deltid som intensivvårdssjuksköterska i hemstaden Motala, och har sedan ett par år kunnat minska sin arbetstid för att satsa ordentligt på skrivandet. Som förläggare och lektör på Marwa Förlag jobbar hon med manusutveckling och skrivteknik. Ewa ligger också bakom bloggen lagomlycklig, där hon publicerar recensioner, författarintervjuer och annat som har med skrivande att göra. På fritiden föredrar hon att umgås med sina fem barn,  hon har ständigt flera böcker på gång, och blir det någon tid över ser hon på film – gärna skräck