Lektörstjänster

Marwa Förlag erbjuder

- Lektörstjänster/manusutveckling av både svenska och engelska texter

- Korrekturläsning

- Redaktörstjänst


Alla typer av manus tas emot. Jag har litteraturvetenskaplig utbildning inom främst barn- och ungdomslitteratur och inom fantastik, samt har studerat språkvetenskap på universitetsnivå.


I en lektörsläsning ingår ett skriftligt lektörsomdöme, där jag pekar på styrkor och eventuella brister. Jag tittar bland annat på dramaturgi, språk och stil, karaktärsskildring, miljöbeskrivningar. Jag gör löpande kommentarer på texten och sammanfattar dem med förslag om hur du kan lyfta texten ytterligare. Vid lektörsläsning av illustrerade barnböcker ingår analys av förhållande text/bild.


Prislista lektörsläsning (alla priser inklusive moms):

Skönlitterärt manus                     10 000 SEK

Faktamanus                                   12 000 SEK

Barnboksmanus:

0 - 6 år (bilderböcker)                    2 500 SEK

5-9 (kapitelböcker)                         3 000 SEK

9-12 (mellanålder)                          5 000 SEK

13 - (ungdom)                                  7 000 SEK                                           


För mer information och priser på övriga tjänster, var god använd kontaktformuläret, så hör vi av oss!


Så här tycker tidigare kunder:


"Att hitta rätt i lektörsdjungeln är inte lätt. Hur ska man veta att lektören förstår vad man försöker förmedla eller att vederbörande faktiskt har rätt kunskap? Kort sagt: vem som helst kan kalla sig lektör, men hur ska man veta att de är bra? Ingen vill kasta pengar i sjön, men i det här fallet ges inga garantier. Av den anledningen vill jag nämna Marwa Förlag i positiva ordalag i hopp om att det kan hjälpa andra. I tillägg till en saklig sammanställning av varje kapitel fick jag kommentarer direkt i manuset och ett detaljerat omdöme. Det var dessutom tydligt att lektören verkligen "förstått" texten, vilket gjorde kommentarerna och råden lätta att förstå och ta till sig. Tack vare detta var det riktigt roligt att slutredigera manuset och jag är mycket nöjd med resultatet."

- Peter Erik Du Rietz, författare.


"Vid min första kontakt med Ewa kände jag direkt förtroende för henne. När jag sedan fick hennes lektörsutlåtande förstod jag att min första känsla var rätt. Hon var professionell och bidrog positivt till mitt slutliga manus."

- Maria Klein, författare och familjecoach.

Marwa Förlag


info@marwaforlag.se

Copyright © All Rights Reserved

facebook.com/marwaforlag/

Blogg; lagomlycklig.nu